Cégvilág

Tojásdobálás! "Csalók, csalók" - üvöltötték a feldühödött dolgozók

A luxuscikkeket forgalmazó francia PPR óriáscég feldühödött dolgozói tojással dobálták meg a társaság közgyűlésére érkező részvényeseket csütörtökön, hogy így tiltakozzanak a tervezett leépítések ellen.

 "Csalók, csalók" felkiáltással, füttykoncerttel fogadták a cég székházába igyekvő tulajdonosokat, "piszkos szélhámosnak" nevezve a PPR főnökét, a milliárdos Francois-Henri Pinault-t, aki Franciaország egyik leggazdagabb embere. A közgyűlést csak szigorú rendőri védelem mellett tudták megtartani.

A PPR-nél idén februárban jelentették be, hogy 1800 embertől megválnak a cégcsoporthoz tartozó különböző érdekeltségeknél, és további költségcsökkentést terveznek.

A demonstráló dolgozók transzparenseiken felrótták a cégvezetésnek, hogy több mint 400 millió euró osztalékot kaptak a tulajdonosok, miközben ők elvesztik állásaikat.

A csoportot - amelyhez olyan márkák köthetők, mint a Gucci, a Puma, az Yves Saint Laurent vagy a Balenciaga - tavaly az utolsók között érte el a válság, adózott eredménye, 924 millió euró, még 0,2 százalékkal meghaladta az előző évit. A bevétele 5,8 százalékkal 20,201 milliárd euróra emelkedett.

Idén az első negyedévben rosszabbodott az üzlet: a bevétel, 4,777 milliárd euró, 2,6 százalékkal kevesebb volt az egy évvel korábbinál, sőt, összehasonlítható alapon - változatlan valutaárfolyamokkal és csoportösszetételre számolva - 4,9 százalékkal csökkent. Eredményadatokat még nem közöltek a PPR-nél.

részvény tojás dobálás csaló PPR
Kapcsolódó cikkek