Cégvilág

Ismét lesz életmentő inkubátor az elhagyott újszülötteknek

Életmentő inkubátort helyeznek el szombaton a fővárosban a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája bejáratánál.

Idén is megrendezik a Koraszülöttek Napját. A szombaton immár ötödik alkalommal megtartandó rendezvények az újszülöttek védelme érdekében működésbe helyeznek egy inkubátort. Ezt azok az anyák használhatják, akik valamilyen okból lemondanak gyermekükről, de szeretnék őt biztonságban tudni. Jelenleg Budapesten ez az egyetlen kihelyezett életmentő inkubátor.

Az intézmény minden évben fel kívánja hívni az anyukák és a közvélemény figyelmét is, hogy a koraszülés sokszor elkerülhető némi odafigyeléssel. A rendezvényen idén is azokat a koraszülött gyermekeket és családjukat várjuk vissza, akik a klinikán születtek, és évek óta tartják a kapcsolatot az itt dolgozó orvosokkal és nővérekkel. Korábban a fővárosban a Schöpf-Merei Ágost Kórház- és Anyavédelmi Központ bejáratánál volt egy ilyen készülék. Ám a 2007-ben végrehajtott kórházi kapacitás csökkentések során ezt az intézményt is bezárták.

inkubátor Koraszülöttek Napja
Kapcsolódó cikkek