Cégvilág

Talma a MotoGP-ben folytatja! Már hétvégén rajthoz áll

Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben, a Scot Racing Teamben folytatja pályafutását - írja a bama.hu a Magyar Távirati Irodára hivatkozva.

A bama.hu írása szerint Talmácsi már a hétvégi Katalán Nagydíjon is rajthoz áll Barcelonában. A magyar pilóta tavaly még a 125 kcm-esek között versenyzett, idén a 250 kcm-ben szerepelt, ám május 25-én a második motor hiánya és a médiajogok átruházásával kapcsolatos vita miatt szakított a Balatonring Teammel.

A MotoGP-s induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtését a MOL főszponzori szándéknyilatkozata tette lehetővé, és a magyar óriáscég a Scot Racing Team főtámogatójává válhat. Az elmúlt napok tárgyalásai során Talmácsi volt csapatfőnöke, a spanyol Jorge Martínez Aspar ígéretéhez híven hozzájárult ahhoz, hogy a pilóta elszerződjön. Az új irányt Cirano Mularoninak, a Scot Racing Team csapatfőnökének ajánlata jelölte ki, ez lehetővé teszi Talmácsi számára, hogy versenyezhessen a legnagyobbak között. Pénteken az istállót motorral ellátó Honda is áldását adta, hogy Talmácsi teljes értékű versenyzője legyen a csapatnak, így minden technikai akadály elhárult a folytatás elől - számol be a bama.hu.

Talmácsi Gábor neve ott szerepel a Katalán Nagydíj hivatalos rajtlistáján, és ez az indulási jog a további 11, még hátralévő futamra is megilleti az idei szezon során.

"Óriási a lehetőség. Köszönöm a menedzseremnek, Stefano Favarónak, akivel mindvégig nem adtuk fel, a MOL-nak, hogy kitartottak és kitartanak mellettem. A barcelonai verseny során a motorral való ismerkedés lesz az elsődleges cél, hiszen most ülök majd először fel rá, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bebizonyítsam: rászolgáltam e bizalomra. A hátralévő versenyeken szeretnénk felzárkózni az élmezőnyre. Hatalmas élmény és érzés lesz holnap kigurulni a boxból az új motorral és mától a királykategóriában versenyeznem a legjobbak között első kelet-európaiként" - mondta Talmácsi Gábor.

Favaro megjegyezte, hogy az utóbbi időben sok támadás érte, de ez még erősebbé tette: "Nem volt túlságosan sok időnk megoldást találni, de éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy Gábor mielőbb újra a pályán lehessen. Úgy vélem, az elért eredmény önmagáért beszél, és még inkább megerősíti azt az összetartást, azt a bizalmat, ami kialakult Gáborral közöttünk. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon egy újabb nagy álom vált valóra. Talma a világ legjobbjai közé került, ahová tehetsége alapján eddig is tartozott."

folytatja scot team nagydíj Favaro scot racing team MotoGP Honda scot Talma Balatonring Stefano Favaro Mol moto GP Talmácsi Gábor katalán Talmácsi
Kapcsolódó cikkek