Cégvilág

Tesco: a bíróság szerint sem etikátlan az árösszehasonlítás

A Blikk című napilap 2009. június 26-i számában megjelent Interspar hirdetés az Országos Kereskedelmi Szövetség Etikai Testületének Határozatából közöl egy részt. A megjelent hirdetés szerint etikátlan a Tesco ár-összehasonlítása. A Tesco szerint ez az állítás megalapozatlan és félrevezető.

Az Interspar az Országos Kereskedelmi Szövetség Etikai Testületénél a Tesco reklámjában alkalmazott szlogent kifogásolta, amelyben a Tesco alacsony árait hasonlította az Interspar magasabb áraihoz, egy adott időpontban, teljesen azonos márkatermékek vonatkozásában. Az ár-összehasonlítás végeredményeként a termékek árai a Tescóban mintegy 7-34 százalékkal voltak olcsóbbak az Interspar árainál.

Az Etikai Testület az ár-összehasonlítást összességében jogszerűnek, etikusnak és megengedettnek tartotta, a szlogent illetően és két más kérdésben volt eltérő véleményen, mint a Tesco - azaz az Etikai Testület szerint a Tesco által alkalmazott ár-összehasonlítás összességében etikus és pontos volt - áll a Tesco közleményében.

A Tesco magatartásának jogszerűségét a Pest Megyei Bíróság is megállapította tegnapi ítéletében, amelyben teljes mértékben elutasította az Interspar ezzel kapcsolatos keresetét.

Interspar árösszehasonlítás Tesco
Kapcsolódó cikkek