Cégvilág

Tévedett a parlament honlapja – Mégsem fizetnek vagyonadót a cégek

Nem kell adót fizetni 2010-től a cégek tulajdonában lévő ingatlanok után – némi zűrzavart követően ez szűrhető le a vagyonadóval kapcsolatos módosító javaslatokról szóló, hétfő este lebonyolított szavazások eredményéből.

Ahogy arról a VG Online tegnap beszámolt, hétfő este és tegnap délelőtt ugyanakkor az adófizetési kötelezettséget nemcsak a lakásokra és házakra, hanem valamennyi ingatlanra kiterjesztő szabad demokrata módosító javaslat mellett az Országgyűlés honlapján az „elfogadott” jelző szerepelt.

Nincs szó arról, hogy a vagyonadó kiterjedne a lakóingatlanok mellett egyéb ingatlanokra is - állt a Pénzügyminisztérium sajtóközleményében.

Előfordul, hogy egy-egy módosító javaslatnak csak bizonyos részeit fogadják el a honatyák, ennek ellenére az iromány egésze – némileg megtévesztő módon – jóváhagyottként jelenik meg a honlapon, ám ebben az esetben a javaslat egésze a cégek vagyonadó-fizetési kötelezettségének bevezetésére irányult, vagyis ez a magyarázat kizárható.

Főleg, hogy tegnap kora délután meg is változtatták a T. Ház honlapján fellelhető adatokat, és a módosító mellé a „nincs róla szavazás” felirat került. Ennek ellenére még várhatók viták e témában: az SZDSZ számára ugyanis fontos célkitűzés volt, hogy az új vagyonadó vonatkozzon az üzleti ingatlanokra is, le lehessen írni a személyi jövedelemadóból, valamint azt a jövőben is az önkormányzatok szedjék be.

Mivel ezek nem váltak valóra, kérdéses lehet, hogy a liberálisok jövő hétfőn támogatják-e a kormányzati adómódosításokat.

szavazás elfogad honlap cég vagyonadó adó Parlament
Kapcsolódó cikkek