Cégvilág

Hibás kódszám az új autók forgalmijában?

Az utolsó pillanatban készítette el a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a legújabb Euro 5-ös és 6-os motorral felszerelt gépjárművek besorolási kódjait. A márkaszervizek és az okmányirodák a késlekedés miatt nem tudtak átállni az új rendszerre, ezért a forgalomba kerülő új autók forgalmi engedélyébe egy régebbi kód került, amelyet előbb-utóbb, valószínűleg a tulajdonos költségére kell majd kicserélni - írja a szerdai Magyar Hírlap.

A lap információi szerint az új autók forgalmijába a 10-es kód került, amely a régebbi Euro 4-es minősítésű motorral felszerelt autók besorolási kódjával egyezik meg.

Egy a lapnak nyilatkozó szakember szerint a hatóság csak a közelmúltban véglegesítette az Euró 5-ös és 6-os környezetvédelmi besorolás kódjait, amelyek 14, illetve 15-ös kódszámon futnak.

A szakember közölte, hogy amikor az Euro 4-es motorok bekerültek a piacra, hasonló volt a probléma, a hibás kódszámok miatt a közlekedési hatóság végül a forgalmi engedélyek cseréjére kötelezte a gépjármű-tulajdonosokat, saját költségükre - olvasható a napilapban.

környezetvédelmi besorolás kódszám forgalmi
Kapcsolódó cikkek