Cégvilág

Botrányok a pécsi temetőben: hová lettek a vezetők?

Napokra eltűnt a pécsi temetőből az igazgató, a gazdasági és a műszaki vezető. A beosztottak szerint illegálisan.

A polgármesteri hivatal ellenőrei is ezzel a helyzettel szembesültek, a két számukra használható ember a pénztáros és a szolgálatvezető volt, akik a szükséges iratokat átadták számukra. Megállapították, hogy az igazgató hivatalosan sem szabadságon, sem kiküldetésen nincs, miként a másik két vezető sem, de a temetőben sem voltak fellelhetőek napok óta - írja a BAMA.

Az ellenőrzés egyéb érdekességeket is feltárt. 630 koporsót vásároltak például 12 millióért szociális temetésre egy miskolci  cégtől, miközben egy évben mindössze 60-100 ilyen jellegű temetés zajlik a városban, amelyek 80 százaléka a koporsós. Megállapították, hogy egyetlen kőfaragó termékeit népszerűsítette csupán a temető. A dolgozók állítása szerint a MIOK Dél-dunántúli Régió Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. a temetőben dolgozó négy közmunkása közül az egyiket a műszakvezető megverte, majd a számára a munkájáért járó 40 ezer forintos utalványból 35 ezret visszavett, de aláíratta vele, hogy átvette a teljes mennyiséget.

Az ellenőrzés szerint az igazgató indoklás nélkül 50 ezer forinttal megemelte a főkönyvelő fizetését, prémiumfeladatként pedig a 300 ezres alapbér 70 százalékát határozta meg. Kinevezte általános helyettesévé, de mindezt nem dokumentálta. Négy középvezető ebben az évben 560 ezer forintnyi üdülési csekket kapott.

Rankasz Ernő az ellenőröknek segítő, már nyugdíjas korú pénztárost azonnal menesztette, a 35 éve ott dolgozó szolgálatvezetőnek felmondott, és az őrrel vezettette ki. Miután az önkormányzat vizsgálatot kezdeményezett, az igazgató mindkét dolgozót visszavette.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

verekedés temető koporsó szociális Pécs kőfaragó
Kapcsolódó cikkek