szociális

Megjelentek az első SURE kötvények

A munkahelyek megóvásához és a foglalkoztatás szintjének fenntartásához az Európai Bizottság szerdán két kötvénycsomag kibocsátásával járult hozzá.
2020.10.21 Olvasási idő:

Ötmilliárd forint jut idén szociális tüzelőanyagra

Az önkormányzatok a pályázatok során 180-200 ezer családnak juttatnak két-három hónapra elegendő tüzelőanyagot.
2019.07.16 Olvasási idő:

Óriási béremelésről beszélt az államtitkár

A szociális ágazatban a bérek átlaga idén eléri a 200 ezer, jövőre pedig a 230 ezer forintot - mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteken, Budapesten.
2017.04.07 Olvasási idő:

Csak befizetés után kaphatnának ellátást a bevándorlók Nagy-Britanniában

A jelenlegi brit kormány reformtervei szerint az Európai Unió társállamaiból érkező munkavállalók több mint kétszer annyi hozzájárulást fizetnek majd be a brit szociális ellátórendszer kasszájába, mielőtt hozzáférhetnek a jóléti juttatásokhoz, mint amennyit a jelenlegi szabályok alapján már érkezésük pillanatában igényelhetnek - jelezte a brit miniszterelnök.
2015.04.12 Olvasási idő:

Szeptembertől 230 ezerrel több gyermek étkezhet ingyen

Jelentősen, 230 ezerrel nő azon bölcsődés és óvodás gyermekek száma, akik szeptembertől ingyenesen kapnak napi háromszori étkezést - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton.
2015.04.11 Olvasási idő:

Az emberek kétharmada nem kap jó szociális ellátást

A világ lakosságának több mint 70 százaléka nem kap megfelelő szociális ellátást, és számos magas jövedelmű ország leépíti szociális védelmi rendszerét - olvasható a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legfrissebb, szociális védelemről szóló nemzetközi jelentésében.
2014.06.08 Olvasási idő:

Sztrájkra készek a szociális dolgozók

Megalakult a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság, amelynek elsődleges célja, hogy átlagosan legalább 20 százalékos béremelést harcoljon ki a szociális, idős- és fogyatékos otthonokban, a bölcsődékben, házi segítségnyújtásban dolgozó mintegy 145 ezer ember számára – értesült a Világgazdaság.
2013.11.22 Olvasási idő:

Tarlós: a fővárosi önkormányzat a legsikeresebb fenntartó

Tarlós István a fővárosi szociális ellátórendszer elmúlt két évéről rendezett szakmai konferencián arról beszélt, hogy a polgárok 2010-ben az értékelvű politizálást választották, így azóta a város vezetősége más módon gazdálkodik a közösségi javakkal.
2012.12.03 Olvasási idő:

Reálértéken a nyugdíj

A havi ellátás mellett novemberben mintegy 15 ezer forint kiegészítést kapnak az idősek a most bejelentett, januárig visszamenőleg alkalmazndó emelésnek köszönhetően. Novemberben átlagosan 15 ezer forint pluszt kapnak az éritnettek. Az év közi nyugdíjemelést törvény írja elő, ha az infláció magasabb, mint azt korábban várták.
2012.10.13 Olvasási idő:

Kicsit más lehetett az az IMF-levél

Az Index a birtokába jutott levére hivatkozva azt írja, az IMF nem kérte sem a nyugdíjak csökkentését, sem a vagyonadót. Az Alkotmánybíróság hatáskörében visszaállítását igen.
2012.09.06 Olvasási idő: