Cégvilág

Igen, létezik - Hamarosan megoldódhat az Apple-rejtély

Egy a Barron’s-nak nyilatkozó informátor állítása szerint saját kezében tartotta az Apple tablet PC-jét, amellyel kapcsolatban jó ideje keringenek a pletykák.

Elsőként a Financial Times adta hírül még július elején, hogy az Apple egy hordozható, sokoldalú tablet PC-t készül piacra dobni karácsony előtt. A The Times értesülései szerint a készüléket zeneipari szereplők együtt fejlesztik és az album 21. századi változata lesz. Számos értesülés látott eddig napvilágot a témában, de most egy informátor azt állítja: kezében tartotta a modellt, amelynek végleges változata hat héten belül elkészülhet – írja a News Factor.

A tablet állítólag az iPod Touch 10 hüvelykes változata lesz, amelynek egyik legfontosabb képessége a HD videók lejátszása. A névtelenséget kérő informátor szerint a szerkezet a hagyományos mozi élménynél nagyobb teljesítmény nyújt. A rejtélyes készüléket az Apple 699 és 799 dollár között áron forgalmazhatja majd – az NPD Group iparági elemzője szerint ez kihívást jelentő ár a fogyasztói elektronika piacán.

Mivel semmilyen információt nem erősítettek meg a tablettel kapcsolatban, az elemzők találgatják: az iPodokhoz hasonlóan az Apple App Store-ja kínálja majd a szükséges szoftvereket vagy a cég a Mac számítógépekhez hasonlóan széles programskálát biztosít majd? Ross Rubin, az NPD igazgatója úgy látja: a tíz hüvelykes tablet egy utazáskor használatos média készülék lehet.

tablet mac Apple prototípus Ipod
Kapcsolódó cikkek