BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alkalmazhatók-e eredményesen a versenyszféra tréningjei a közigazgatásban?

Ez év márciusában országszerte elindult a Közigazgatási Vezetői Akadémia részeként megvalósuló, közigazgatási vezetői továbbképzési program, melybe az államigazgatás különböző területein tevékenykedő vezetőjelölteket és vezetőket iskoláztak be.

A program gazdája a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK), mely nyílt közbeszerzési eljárással választotta ki az Európa Tréning Oktató és Tanácsadó Kft.-t a kezdő vezetők képzési programjához.

„Az oktatás hiánypótló volt - mondja Bokodi Márta, a KSZK vezetőképzési menedzsere - mivel korábban ilyen komplex projekt nem valósult meg. Ez is egy lépés a hazai közigazgatási szervezetfejlesztésében folyamatosan középpontban álló ügyfélközpontú közigazgatás megteremtésében. Tapasztalataink alapján a képzések magas színvonalúak voltak, és a vezetők is nyitottan és pozitívan fogadták a számukra sok újdonságot tartalmazó programot. Továbbá érezhető volt az Európa Tréning szakembereinek komoly tapasztalata és pozitív hozzáállása. Teljes mértékben rá tudták hangolni a résztvevőket a tréningre.

A címben feltett kérdésre a válasz egyértelműen: igen, amelyet a résztvevők 96%-os elégedettsége is bizonyít.

Bokodi Márta szerint akkor eredményes a tréning, ha a résztvevők körére és megoldandó problémáikra fejlesztik ki a programot, ezért az üzleti életben kipróbált technikák közül csak azokat oktatták, melyek alkalmazhatók közigazgatási környezetben is. A képzés alaptematikáját a KSZK előzetesen kidolgoztatta, amely az Európa Tréning 17 fős tréneri körének tapasztalataival kiegészítve vált teljessé. „Büszkék vagyunk arra, - mondja el Durugy András, a cég ügyvezetője - hogy 17 kiváló, sok éves tapasztalattal rendelkező trénerünk tudásával hozzájárulhattunk a fejlesztés sikeréhez, és hogy a szigorú adminisztrációs követelményeknek is maximálisan megfeleltünk.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.