Cégvilág

"Médiabohóckodás, adócsalás" – Eldurvult a vízműcsata

Visszafoglalta ügyfélszolgálati irodáját a Pécsi Vízmű Zrt. a Tettye Zrt.-től. Két héttel ezelőtt ez éppen fordítva történt. Azt egyelőre senki nem tudja, hogy a pécsiek ezután hol intézhetik "vizes" ügyeiket – írja a Népszabadság.

Október 5-én a Tettye Forrásház Zrt. biztonsági őrökkel akadályozta meg, hogy a Pécsi Vízmű vezetői bemehessenek a cég székházába. Az ügy előzménye az volt, hogy a pécsi közgyűlés eldöntötte: kivásárolja a Pécsi Vízműből a város kisebbségi partnerét, a francia Suez-csoportot. A városatyák azért határoztak így, mert szerintük a Suez az indokoltnál több pénzt szipkázott ki a vízműből, s mindeközben drága a víz Pécsen.

A város fölmondta az üzemelési szerződést a vízművel, s rábízta a vízszolgáltatást saját cégére, a Tettye Forrásház Zrt.-re. A foglaláskor a vízmű tizennégy vezetőjét nem engedték be az épületbe, a cég 340 dolgozóját - munkáltatói jogutódlással - átvették a Tettyéhez. A vízmű birtokvédelmi eljárást indított székháza visszaszerzésére. Ez az eljárás a bíróságon akár évekig eltarthat - írja a Népszabadság.

Tegnap aztán a vízmű vezérkara visszafoglalta a Tettyétől az ügyfélszolgálati irodát, majd bezárta azt. A vízmű vezetői ezt a lépésüket azzal indokolták, hogy a Tettye jogtalanul használja a cég számítógépeit, s jogosulatlanul jut hozzá a fogyasztók adataihoz. Kisbáró Edina, a vízmű szóvivője kérdésünkre azt válaszolta: az iroda elfoglalásakor erőszakra nem volt szükség. Ezt a rendőrség is megerősítette. A szóvivő azt nem tudta megmondani, hogy az iroda kinyit-e még, s ha igen, milyen feladattal. Pénzt a fogyasztóktól nem gyűjthet, ugyanis októbertől a Tettye szolgáltatja a vizet a megyeszékhelyen.

Az ügy visszhangja Párizsig is elért, Nicolas Sarkozy francia elnök is szóvá tette Bajnai Gordonnal folytatott tárgyalásán tegnap.

Suez ügyfélszolgálat Pécsi Vízmű Tettye
Kapcsolódó cikkek