Cégvilág

Rekordok a Vaterán

A Vatera aukciós oldal szeptemberben elérte a napi 200.000 egyedi látogatószámot, a hazai legnagyobb online piactéren a regisztrált felhasználók száma meghaladja a 940.000 főt.

A Vatera.hu szeptemberben többször is látogatottsági rekordot döntött; a napi egyedi látogatók száma elérte a 200.000-et, az oldalon regisztrált felhasználók száma meghaladja a 940.000 főt. A Vaterát nagyobb részt a férfiak látogatják, az aukciós portálon a látogatók 55 százaléka férfi és 45 százaléka nő. Az eladott áruk átlagos eladási ára 5000 Ft körül mozog. A leütött aukciók 60 százaléka fix, vagy villámáras eladásból származik, a termékek 40 százaléka pedig hagyományos licit útján talál gazdára.A legnagyobb hazai aukciós portálra átlagosan 52.000 új aukciót listáznak naponta a felhasználók. A Vaterára jelenleg kb. napi 26.000 licit érkezik és 8.500 sikeres eladás zárul. A portál statisztikái szerint a 25-39-es korosztály a legaktívabb vaterázó. A legnépszerűbb termékek továbbra is az elektronikai és számítástechnikai cikkek (pl. mobiltelefon, GPS, laptop), de kiemelkedő a régiségek, órák, ékszerek forgalma is.A Vatera augusztusban vezette be Profi Eladó Programját (PEP), amellyel a minőségi értékesítést és ügyfélközpontú szemléletet kívánja erősíteni. A programban a nagyobb forgalmú és minőségi szolgáltatást nyújtó eladók vehetnek részt, akiknek nagyon szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük a programban való részvételhez. A Vatera kedvezményekkel és kiemelt ügyfélszolgálattal segíti kereskedésüket. A programban közel 1000 Vaterás felhasználó vesz részt, a PEP-es eladások jelenleg a sikeresen záruló aukciók 20 százalékát adják.

A Vatera a portál biztonságának továbbfejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Tavasztól a Vatera e-kereskedelmi biztonsági szakértővel erősítette meg csapatát, aki külsős szakértőként nyújt segítséget a portálon történő esetleges visszaélések felderítésében és a csalók elleni eredményes fellépésben. A szakember április óta 10 esetben segített felderíteni a gyanús felhasználókat, a rendőrséggel karöltve eddig már 4 esetben sikerült elfogni a csalókat. A bíróság szabadságot korlátozó kényszerintézkedéseket rendelt el az elkövetőkkel szemben. Jelenleg 6 esetben fut eljárás, a szakember reményei szerint hamarosan elfogják a tetteseket.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek