Cégvilág

Újdonság - Kémkedjünk a barátaink után a Google-lal!

A Google egy San Francisco-i konferencián bejelentette: olyan keresőt mutat be, amelynek segítségével a közösségi portálokon megjelenő információk között böngészhetünk.

A Google szóvivőjének közlése szerint a következő hetekben mutatkozik be a közösségi portálokra specializálódó social search. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges egy aktív Google fiók.

A szoftver a Gmail kapcsolatok és a közösségi portálok nyilvános adatai alapján állítja össze keresési találatait. Ha például valaki az Új-Zéland szót írja be és egy barátja valamelyik oldalon nemrég az országról írt, akkor ez jelenik meg első találatként – tudósít a Web 2.0 konferencián elhangzottakról a Daily Telegraph.

A Google a képkeresőjébe is beépíti a közösségi funkciót. Ha például George Cooney-ra keresünk és bekapcsoljuk a funkciót, saját George nevű ismerőseinket is listázza a kereső. Egy megállapodás értelmében a Twitter is a Google látókörébe kerül, arra azonban nem kell számítani, hogy a Facebookon megjelenő információk is a találatok közé kerülnek. A közösségi kereső ugyanis csak a nyilvános, szabadon hozzáférhető adatokat gyűjti össze.

 

kereső Twitter közösségi Google Facebook gmail
Kapcsolódó cikkek