Cégvilág

Elindult a NeoFM - Nőtt az econet.hu vesztesége

Az év első háromnegyedévében 521,7 millió forint volt econet.hu Nyrt. konszolidált vesztesége, szemben a múlt év hasonló időszakában elkönyvelt 248 millió forint veszteséggel - közölte az econet.hu a BÉT honlapján csütörtökön.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentés 1,27 milliárd forint árbevételről számolt be, ami 31 százalékkal marad el a bázistól.

A készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) mínusz 113,6 millió forintról 499,4 millió forintra nőtt. Az egy - 100 forint névértékű - részvényre jutó veszteség 5,14 forintról 10,54 forintra emelkedett. 

A gyorsjelentés megjegyzi, hogy a költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedések eredményeként a harmadik negyedévben 200 millió forinttal csökkentek a ráfordítások a második negyedévhez képest.

A gyorsjelentés megjelenésének napján kezdi meg adását az econet.hu Nyrt. média üzletágának legújabb tagja, az ország területének 81 százalékát elérő NeoFM országos kereskedelmi rádió, mellyel a cégcsoport a legnagyobb magyar médiatulajdonosok közé lépett.

A rádió és kereskedőházának elindulása az EMG fogyasztói elérését mind számában, mind célcsoportjában jelentősen szélesíti.

Balázs Csaba, az econet.hu Nyrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: „A Társaság a korábbi évek média-üzemeltetési tapasztalataira építve örömmel lép be az országos kereskedelmi rádiós piacra. Célunk, hogy a programmagazin-, az indoor- és az event-piaci szegmenshez hasonlóan itt is elérjük és megtartsuk a piacvezető szerepet.

A jövőre nézve megerősítést adhat az a tény, hogy az econet.hu a legismertebb hazai brandeket birtokló legnagyobb magyarországi médiavállalkozások egyikévé vált. Az EMG média-portfóliója a válság utáni időszakban és hosszabb távon is értékes lehetőségeket hordoz, melyek kihasználásában az eddig felépített brandek, tudásbázis és a megszerzett tapasztalatok az EMG-nek kivételes helyzetet biztosíthatnak.”

 

 


 

Econet veszteség NeoFm
Kapcsolódó cikkek