Cégvilág

Gigabüntetések a tévéknek: Majtényi ma még dolgozik

Utolsó munkanapjára még összehívott egy testületi ülést, ahol - ha határozatképes lesz a tanácskozás - foglalkozhatnak a két országos kereskedelmi televízióra kirovandó óriásbüntetésekkel is.

Az előterjesztés szerint a délutáni kibeszélőshow-k miatt az RTL Klubra 54 óra elsötétítés, a TV2-re 105 milliós kötbér kiszabását indítványozta az ORTT irodája - írja a Népszabadság.

A korábbi adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet igazgatója október 29-én, egy nappal az országos kereskedelmi rádiós koncessziók odaítélése után mondott le - november 30-i határnappal - a médiahatóság vezetéséről.

Mint akkor elmondta, azért november végével távozik, mert időt akar biztosítani az utódját jelölő két közjogi méltóságnak, "hogy keressen egy áldozatot erre a munkára", és le kívánja zárni a folyamatban lévő ügyeket - nyilatkozta Majtényi.

Majtényi László az ORTT november végén leköszönő elnöke az országos kereskedelmi rádiók - véleménye szerint - törvénysértő pályáztatása kapcsán törvényességi vizsgálatot és ügyészi intézkedést kezdeményezve már megkereste Kovács Tamás legfőbb ügyészt.

majtényi RTL büntetés ORTT
Kapcsolódó cikkek