Cégvilág

Íme, a legügyesebb városi sofőr - Videó

Az Auto Bild, Európa első számú autós magazinja, City Driver programjában a legügyesebb városi sofőröket hívta játékra. Az akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a városi vezetés sajátosságaira.

Az Auto Bild Magyarország legújabb akciójában a budapesti közlekedésre hívta föl a figyelmet.  A City Driver döntőjére az autobild.hu weboldalon, valamint Hyundai márkakereskedésekben lehetett regisztrálni. A több száz jelentkező közül 3 versenyzőt sorsoltunk ki, akik közül eldőlt, ki a legügyesebb városi sofőr.

A cél az volt, hogy egy térkép segítségével és a KRESZ szabályainak betartásával a sofőrök találjanak el minél rövidebb idő alatt a főváros három pontjára. A szabályos vezetést a játékosokkal utazó oktatók felügyelték.

Az első helyezett, Szőke Ferenc mindössze 34 másodperces előnnyel nyert. Jutalma egy Hyundai i30 négy hónapos használata. A második helyezett, Szentesi Katalin a harmadik pedig Aleva András lett. A játék főtámogatója, a Hyundai jóvoltából a második és harmadik helyezett is autóval távozhatott, hiszen - bár ezt az eredeti kiírás nem tartalmazta - néhány napra szóló tesztvezetést ajánlott fel a cég.

 „Tudjuk, hogy a Hyundai nem csak ár-érték arányban tartozik a legjobbak közé, de magában is felveszi a versenyt más márkákkal. Viszont azzal is tisztában vagyunk, hogy Magyarországon van még mit dolgoznunk a márka ismertségén, ezért próbálunk minden alkalmat megragadni, amikor azok beszélhetnek a tapasztalataikról, akik már vezették az autót.” –  mondta Markó Zoltán, a Hyundai operatív igazgatója.

Öröm volt látni, ahogy a három döntős résztvevő igazi tűzzel a szemében nekivág a finálé programsorának, s hogy néhány teljesen szokványos és hétköznapi feladatból miképpen lesz kiélezett versenyhelyzet - értékelte a döntő eseményeit Szabó Róbert, az Auto Bild Magyarország főszerkesztője.

videó játék sofőr Auto Bild City driver
Kapcsolódó cikkek