Cégvilág

Íme, az év szigetelőanyaga

Környezetbarát tulajdonságai és környezeti fenntarthatósága miatt, 25 ország több, mint 50 gyártójának szigetelőanyagai közül az ECOSE® technológiával készült ásványgyapot szigetelés nyerte el az „Év legjobb szigetelőanyag terméke” nagydíjat a prágai, IV. Nemzetközi Szigeteléstechnikai Konferencián és Szakkiállításon.

Az 5 év kutató-fejlesztő munkával kifejleszett és mindössze 3 hónapja bevezetett új, akril, formaldehid és fenol mentes ECOSE® szigetelőanyag technológia felrázta a magyar szigetelőanyag piacot is. Az ECOSE® technológiával készített, első igazán környezetbarát, természetes ásványgyapot szigetelés fogadtatása kiemelkedően pozitív volt a magyar építkezők és épület kivitelezők körében.

Ennek köszönhetően, a Knauf Insulation a szűkülő hazai szigetelőanyag piacon, már a bevezetés utáni első 3 hónap során is növelni tudta értékesített termékei mennyiségét. A szabadalmaztatott ECOSE® technológia, a szigetelőanyagok szálait a hagyományos szigetelőanyagokban alkalmazott kőolaj alapú anyagok - akril, formaldehid vagy fenol - helyett, természetes, megújuló forrásból származó – ezért teljesen újrahasznosítható - szerves anyagokkal köti össze. Az új, egyedülálló kötéstechnológiával gyártott ásványgyapot szigetelés sikerére építve, a Knauf Insulation célja az, hogy továbbra is támogassa a környezettudatos építkezés hazai térnyerését és növelje értékesítési helyeinek számát Magyarországon.
 
Mint arról beszámoltunk, a Knauf Insulation nyár végén vezette be az ECOSE® technológiával készült ásványgyapot szigetelést Európa szerte, így Magyarországon is. A magyar felhasználók rendkívül kedvezőnek tartják, hogy az új technológiával gyártott ásványgyapot szigetelőanyagot könnyebb alkalmazni, mivel puhább tapintású, kevésbé szúr és porzik, szagtalan és könnyebb vágni is.

szigetelőanyag fenol Knauf formaldehid
Kapcsolódó cikkek