Cégvilág

Megmenekült a Sláger Rádió

A Világgazdaság Online információi szerint a Sláger Rádió a Roxy Rádió frekvenciáján folytatja, a szerződést még ma aláírják

Még ma bejelenti a Sláger Rádió, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján sugároz tovább – értesült a Világgazdaság Online. Információink szerint a ma éjfélkor az országos kereskedelmi frekvenciajogosultságát elveszítő Sláger ugyanakkor nem meg-, hanem csak bérbe veszi az új hullámsávot, várhatóan egy évre.

Úgy tudjuk, ennek oka a Boros–Bochkor páros szerződésének jövő évi kifutása, nem tudható ugyanis, hogy a Sláger jelenlegi „húzószemélyei” meghosszabbítják-e kontraktusukat, emiatt pedig a rádió nem kíván nagyobb „anyagi kötelezettséget vállalni”.

Értesüléseink szerint a tárgyalások tegnap délután már végső fázisukban voltak, ám a szerződéseket végül nem írták alá. A megbeszélések ma reggel folytatódtak, információink szerint a két fél és ügyvédeik jelenleg is tárgyalnak. A tervek szerint a Sláger ma délutáni műsorában mindenképpen elhangzik majd a bejelentés az új frekvencia megjelölésével.

Az elmúlt napokban-hetekben több rádió neve is felmerült, mint amelynek megvételével a Sláger folytatná. A Roxy és a Rádió1 mellett a Pont FM-et nevezte meg a hazai sajtó, ám utóbbi értesülést kategorikusan cáfolta a Pont FM tulajdonosa. Ami a vételárat illeti, a Rádió1 kapcsán 2 milliárd forintról szóltak a sajtóhírek.

A Sláger és a másik országos kereskedelmi a Danubius október végén veszítette el frekvenciajogosultságát, miután az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót is ellenőrző Infocenter csoporthoz kötődő Adveniót, illetve az Econet.hu csoport által tulajdonolt FM1 Konzorciumot hozta ki nyertesként.

A döntést követően a Sláger és a Danubius is bírósághoz fordult ideiglenes intézkedést kérve, ám egy héttel ezelőtt mindkettőjük keresetét visszadobta a Fővárosi Bíróság.

Ma éjfélkor mindketten befejezik az adást, csütörtökön nulla órától pedig a két új nyertes kezdi meg a műsorszolgáltatást. Az FM1-es Neo FM adását az Antenna Hungária 16 telephelyről sugározza majd, 80 százalék körüli lakossági lefedettséggel, míg az adveniós Class FM-et 11 adóállomásról lehet majd elérni, 67 százalékos lefedettség mellett. Mindkét adó sok zenét ígér, ám a Slágerhez és a Danubiushoz képest „szélesebb spektrumon”.

Úgy tudjuk, a Slágernél időközben jó pár munkahely megszűnt, hiszen hiába működnek tovább egy új frekvencián, a korábbinál jóval kisebb árbevételre számíthatnak, így az apparátusuk is kisebb lesz. Tavaly 4 milliárdos bevételre tettek szert, adózott nyereségük 1,2 milliárd volt – az idén az első tizenegy és fél hónapban körülbeül 2,8-3 milliárdos bevételre tehettek szert.

boros-bochkor Sláger Rádió szerződés frekvenciák Roxy Rádió
Kapcsolódó cikkek