Cégvilág

Repülőgép anyahajón mutatkozott be az új Fiat - Fotók

A Fiat Punto Evo - a Grande Punto áttervezett, felfrissített, megújult változata – szeptemberben a Frankfurti Autószalonon lépett először a nagyközönség elé. Most pedig már Magyarországon is elérhető.

Az új Fiat Punto Evo nemzetközi sajtóbemutatóját az olasz hadiflotta új építésű, Cavour nevű repülőgép anyahajóján rendezték meg. Ez a hajó Olaszország legnagyobb haditengerészeti beruházása a második világháború óta, és egyben Itália legköltségesebb védelmi befektetése is.

A márka formatervező központjában a Fiat Centro Stile-ben végzett munka eredményeként a Punto Evo elődjénél is attraktívabb megjelenésű. Az autó eleje és hátulja is alaposan átalakult, újak a lökhárítók, és módosították a világítótesteket is. Ráadásul az Evo hosszabb, 406 centiméteres lett, miközben a többi külső méret változatlan: a szélesség 169, a magasság 149, a tengelytáv pedig 251 centiméter.

Az utasteret alapjaiban újrarajzolták, a stílus és a formavilág hamisítatlanul olasz.  Az új középkonzol két részből áll, a hifit fényes fekete felület veszi körül, ennek közepében helyezkedik el a folyadékkristályos kijelző. A légkondicionáló kapcsolói lejjebb helyezkednek el, külön panelen, feljebb pedig a szellőzők foglalnak helyet, valamint egy tároló hely, amely egyes kivitelekben zárható. 

Az utastér egyik legnagyobb újdonsága a Blue&Me-TomTom infotainment rendszer. Érintőképernyős kialakításával egyszerűen kezelhetők a telefonhívások, a navigáció, és az összes fedélzeti információ is - az utóbbiak közvetlenül a fedélzeti számítógéptől érkeznek.

A Punto Evo műszaki színvonalát Euro-ötös motorjainak egész sora is jelzi, köztük a második generációs 1,3 literes MultiJet turbódízellel, és az új fejlesztésű, változó szívóoldali vezérléssel dolgozó 1,4-es MultiAir benzinesekkel.

Az 1,4-es MultiAir motor kétféle, 105 és 135 lóerős teljesítménnyel kapható. Az utóbbi a turbófeltöltő jóvoltából mindössze 8,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométeres sebességre.


[enews_gallery id='247570']

repülőgép anyahajó Punto fiat bemutató
Kapcsolódó cikkek