Cégvilág

Harcolnak a cégek az M0-ás bővítési pályázatáért

Újabb közbeszerzési döntőbizottsági határozat született az M0-s útgyűrű déli szektorának M6-os autópálya és 51-es főút közötti szakasz bővítésére kiírt közbeszerzési eljárásban - tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A társaság október 26-án másodszor hirdetett eredményt a szakasz kivitelezésére indított tenderen. Eszerint a közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű, a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozata alapján egyedül érvényes ajánlatot benyújtó M-0 déli ág II. Konzorcium (vezető: A-Híd Építő Zrt., tagok: Közgép Zrt., Strabag-MML Kft., Magyar Aszfalt Kft., Colas Hungária Kft.).

A döntőbizottság október 29-én értesítette az ajánlatkérő NIF Zrt.-t arról, hogy a PORR Építési Kft. jogorvoslati eljárást kezdeményezett. A testület ezt követően a szerződés megkötését megtiltotta az ügy érdemi elbírálásig. Ez megtörtént, és a döntőbizottság a kérelmi elemek többségét elutasította.

Megsemmisítette azonban a NIF Zrt. eljárást lezáró döntését, azzal, hogy hiánypótlási felhívás küldési kötelezettséget írt elő a korábban nyertesként kihirdetett A-Híd Építő Zrt. által vezetett M-0 déli ág II. Konzorcium ajánlattevő részére két igazolással kapcsolatban. Az egyik esetben a becsatolt idegen nyelvű irat fordítását nem fogadta el hiteles fordításnak, a másik esetben eszközökkel kapcsolatos nyilatkozat hiányosságát állapította meg.

A konzorcium ajánlati biztosítékával kapcsolatban a döntőbizottság a NIF Zrt.-vel megegyezően vélekedett, és megfelelőnek ítélte. A testület ismételten megállapította a Porr Építési Kft. ajánlatának érvénytelenségét.

A NIF Zrt. a közbeszerzési törvény vonatkozó passzsusa alapján a határozat végrehajthatóságának időpontjától számított 30 napon belül jogosult új döntést hozni.  

M0-ás bővítés infrastruktúra fejlesztés
Kapcsolódó cikkek