Cégvilág

Kisegítették az MTV-t: Mégis közvetíti az isztambuli Eb-t

A szakmai szövetség állja az isztambuli úszó Eb közvetítés összes költségét.

A Magyar Televízió kérésére az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) kivételesen ingyen bocsátja a magyar közszolgálati televízió rendelkezésére a december 10-13. közötti Isztambuli Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság műhold jeleit.
 
Az európai közmédiumokat tömörítő, 125 aktív tagot számláló EBU, amelynek az MTV is tagja, kivételesen úgy döntött, hogy átvállalja a Magyar Televíziótól a jövő heti isztambuli rövidpályás úszó Eb közvetítésének költségeit – tekintettel a nemzeti médiavállalat kilátástalan anyagi helyzetére.

A világ legnagyobb televíziós szakmai szervezetének vezetői korábban Sólyom László köztársasági elnökhöz, valamint Bajnai Gordon kormányfőhöz írt levelükben tiltakoztak a Magyar Televízió működését veszélyeztető, példátlan és indokolatlan költségvetési elvonás miatt.
 
A műsorkészítésre fordítható központi források felének elvonása után az MTV arra kényszerült, hogy radikálisan csökkentse gyártási és működési költségét. Schulek Csaba, a TeleSport főszerkesztője azonban az EBU Sportbizottságának tagjaként erős lobbit tudott érvényesíteni, ennek köszönhető az EBU gáláns ajánlata, amellyel elhárult a gazdasági akadály a közvetítés elől.
 
„Az m2-n minden magyar szurkoló láthatja majd többek között Cseh László és Hosszú Katinka versenyzését. A közvetítés december 10-én, csütörtökön kezdődik, a versenyeket vasárnapig mindennap 16 és 18 óra között, élőben láthatják a nézők” – mondta Schulek Csaba. A budapesti stúdióból Szántó Dávid kommentálja az eseményeket.
 
A hazai nyilatkozatháborún felülemelkedve, az MTV és az EBU hosszú évekre visszanyúló jó együttműködésének köszönhetően és az MTV sportfőszerkesztőjének közbenjárására lehetővé vált, hogy magyarjaink, Cseh László és Hosszú Katinka küzdelme, amiért eddig dolgoztak, láthatóvá válhasson a magyar nézők, szurkolók számára.
 

sport úszó eb mtv köztelevízió
Kapcsolódó cikkek