Cégvilág

Újabb feljelentések várhatók a BKV-s vesztegetési botrányban

Várhatóan még ma előzetesbe kerülnek a vesztegetéssel és sikkasztással gyanúsított jogi igazgatók. A Budapest Airport és a BKV vezető munkatársait három társukkal együtt hétvégén fogták el. A rendőrség szerint a gyanúsítottak köre még bővülhet.

Délelőtt elkezdődött a BKV és a Budapest Airport jogi ügyeivel gyanúsított öt embernek a meghallgatása a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ez alapján dől el, hogy letartóztatják-e őket – közölte az MR1 - Kossuth Rádióval Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A főügyészség négy gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás elrendelését, egy gyanúsított esetében pedig lakhelyelhagyási tilalom elrendelését indítványozta.

A BKV jogi igazgatója és a Budapest Airport jogi igazgatója a gyanúsítottak között van. Ők a gyanú szerint az indokoltnál nagyobb összegű pénzt juttattak a velük szerződő külsős cégeknek, amely cégek zsebbe adtak nekik vissza pénzt a túlszámlázásért cserébe.

A harmadik gyanúsított egy, a BKV-val szerződésben álló számítástechnikai cég munkatársa. Az ügyvédje nyilatkozott a bíróságon, azt mondta, vesztegetéssel vádolják védencét, aki nem ismerte be amit róla állítanak. Úgy tudni, a negyedik és ötödik gyanúsított egy-egy ügyvédi iroda munkatársai. Hogy pontosan kit és mivel vádolnak, arról egyelőre sem az ügyészség, sem a rendőrség nem árul el részleteket.

BKV letartóztatások Budapest Airport veszetegetés
Kapcsolódó cikkek