Cégvilág

A tévékbe költözik a Skype

Az új LG és Panasonic televíziók egy részébe a népszerű beszélgetőprogram, a Skype is beépül. Így egyes készülékek segítségével közvetlenül lehet majd videó chatelni.

Josh Silbermann, a Skype vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: a program népszerűsége egyre nőtt az elmúlt évek során és az interneten lezajló beszélgetések 34 százalékához ma már videó közvetítés is kapcsolódik.

Mint arról a Telegraph beszámol, a felhasználók nagy része szeretett volna nagyobb képernyőn keresztül csevegni a barátaival, ez logikusan vezetetett a Skype-képes HDTV-k bevezetéséhez.

A jövőben a felső kategóriás, internetkapcsolattal rendelkező LG és Panasonic televíziókba építik be a Skype modult. Az internetes cég szerint a videós beszélgetéshez webkamerát kell majd a televíziókhoz csatlakoztatni, de ez nem jelent gondot, mivel az eszköz nagyobb távolságról is képes a képet és a hangot közvetíteni, így kényelmesen, a fotelből cseveghetnek a felhasználók. Persze, a szolgáltatáshoz nem árt egy a nagy sávszélességű internet kapcsolat.

A Skype a Panasonic VieraCast, valamint az LG LCD és plazma televízióin keresztül lesz elérhető. Az árak egyelőre nem ismertek.

Panasonic LG lcd skype HDTV plazma
Kapcsolódó cikkek