A Volkswagen konszern elmúlt másfél évben felépült kínai motorgyárainak termelésfelfutása is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly kevesebb motor készült Győrben. A cég azonban még így is termékeinek 6,6 százalékát exportálta Kínába. A járműgyárban pedig néhány hónapja megkezdődött az Audi TT-család harmadik modellje, az RS sportautó sorozatgyártása.

Tavaly a válság ellenére is egy több mint 180 millió eurós beruházássorozatot hajtott végre győri leányvállalatánál az Audi AG. Ezzel 3,8 milliárd euróra növekedett az anyacég által 1993 óta a vállalatra fordított beruházási összeg. Legutóbb, december elején egy 94 millió forintba került elektronikus tesztlaboratórium kezdte meg a munkát.
A novemberben és decemberben az első tíz hónap átlagánál 20 százalékkal nagyobb rendelésállomány révén egy héttel megrövidült a cég szokásos téli leállása. Egy évvel korábban a motorgyárban három, a járműgyárban három és fél hétig állt a munka.

Az Audi Hungaria Kft. a múlt évben is elkerülte a határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmazott dolgozók számának csökkentését. De a cég továbbra is keres speciális képzettségű munkatársakat. Középfokú végzettségű szakemberekre van szüksége a stabil megrendelésállománnyal működő szerszámgyárban, emellett tíznél több állást felsőfokú végzettségűekkel töltenének be.