Cégvilág

Hatalmasat ugrott a Tata

A Tata decemberben 84 százalékkal több autót adott el, mint az előző év utolsó hónapjában.

Az indiai autógyártó 2009 decemberében 74 707 autót értékesített, ez az előző év decemberéhez képest 84 százalékos növekedés. Ezen belül a tehergépjárművek teljesítettek kiemelkedően, 137 százalékos pluszt produkálva, míg a személyautók eladásai 51 százalékkal növekedtek.

A Tata BBC által idézett közlése szerint a Jaguar és a Land Rover eladások is 22 százalékkal, 21 134 darabra emelkedtek. A bejelentést követően a Tata részvényeinek árfolyama 1,8 százalékkal magasabbra kúszott.

Az indiai autógyár egyébként a világ legolcsóbb autóját, a Nanót is a magáénak tudhatja, a modellt most mutatták be Detroitban, igaz, nem a jelenleg tartó autóshow-n. A Tata egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mikor kezdhetik meg a modell forgalmazását az Egyesült Államokban.

A Tata Technologies vezére az AFP-nek elmondta: a Nanót kissé át kell alakítani az amerikai premier előtt: az autó hátsó része megerősítésre szorul és a miniautónak a jelenlegi 105 kilométer/óra helyett el kell érnie a 145 kilométer/órás sebességet. A Nanót megtekintő diákok más átalakítást is szükségesnek látnak, így a Nano amerikai változatába iPod és USB csatlakozó is kerülhet.

részvény Land Rover eladás Tata Jaguar nano
Kapcsolódó cikkek