Cégvilág

Megduplázza a Toyota a hibridautók gyártását

A világ legnagyobb autógyártója, a japán Toyota a legfrissebb tervek szerint jövőre már duplájára, évi 1 millió darabra növelné a hibridautói gyártását és eladását, ugyanis nem akar lemaradni az alacsony kibocsátású autók piacán kialakult versenyben – állíja a Reuters,a japán Nikkei című lapra hivatkozva.

Egymillió darabra, a tavalyi duplájára kívánja növelni a Toyota a hibridautó gyártást a következő évben - számolt be a Reuters a Nikkei című japán lap információi alapján.

A tokiói gazdasági napilap szerint a világ legnagyobb autógyártója címért a Volkswagennel szoros versenyben álló társaság nemrég értesítette beszállítóit, hogy a hazai gyártású hibridek számát az 2011-ben 1 millió darabra kívánja emelni. A tavaly gyártott 500 ezer darab a japán gyártó globális teljesítményének mintegy 8 százaléka.

A cég tervei eladási tervei kivitelezhetőnek tűnnek a tavalyi statisztikák alapján: a Prius - a Toyota hibrid zászlóshajója - lett a legnagyobb számban értékesítette autó Japánban 2009-ben. Ennek megfelelően a jövőben a gyár az alacsony kibocsátású járművek közül még inkább a hibrid autókra fókuszál majd.

A Toyota hibridautók 90 százalékát Japánban gyártják, összesen hat üzemben. Vegyes meghajtású, belső égésű motorral és villanymotorral hajtott Toyotákat világszerte négy további telephelyen is gyárt a társaság.

 

Prius Hibrid Toyota Japán gyártás
Kapcsolódó cikkek