Cégvilág

ORTT VS. Sláger Rádió - Nem bontja fel a bíróság a NeoFM szerződését

Örömmel értesült a NeoFM rádiót működtető FM1 Zrt. a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletéről, amelynek értelmében a bíróság elutasította az FM1 Zrt. ORTT-vel kötött műsorszolgáltatási szerződése érvénytelenségének megállapítását. A bíróság egyébként a Sláger Rádió Zrt. keresetét legnagyobb részben elutasította és az alpereseknek mintegy 7 millió forintos elsőfokú perköltséget ítélt meg.

Az ítélettel kapcsolatban Rosner Gábor, az FM1 Zrt. tulajdonosa, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett econet.hu Nyrt. alelnöke kiemelte: a bíróság elutasította a Sláger Rádió keresetének java részét, így a többi között a pályázat alapján kötött műsorszolgáltatási szerződés érvénytelenségének, valamint az eredeti állapot helyreállításának kimondását is. Közölte, hogy a bíróság a felperes keresetének egyetlen pontban adott helyt: jogsértőnek találta a Fővárosi Bíróság a Sláger és a Danubius Rádió frekvenciájára kiírt ORTT-pályázatot.

A Sláger Rádió pervesztességét mutatja az a tény is, hogy hét millió forint perköltséget kell kifizetnie az alperesek (ORTT, FM1 Zrt.) és a perben beavatkozóként részt vevő Advenio Zrt. részére.


 
A nem jogerős ítélet a keresetnek annyiban adott helyt, hogy megállapította, hogy az ORTT-nek az országos rádiós műsorszolgáltatási jogosultságokra kiírt pályázati felhívása jogellenesen engedte meg olyan pályázók indulását, akiknek – mint az FM1 Konzorciumnak is – befolyásoló részesedése volt más műsorszolgáltatóban.

Az alelnök kijelentette:a pályázati szabályokra vonatkozó jogértelmezés tekintetében vitatják a bíróság álláspontját, mert az alapján kizárólag a Sláger és a Danubius tulajdonosa pályázhatott volna saját frekvenciájára.

Az FM1 Zrt. a pályázat folyamán és a műsorszolgáltatási szerződés megkötése során is mindig és mindenben a jogszabályi előírásoknak és a pályázati kritériumoknak megfelelően járt el, ezért a fővárosi bíróság mai, elsőfokú ítéletnek a felperesi keresetnek helyt része ellen - annak írásba foglalása és a részére történt kézbesítést követően - a törvényes határidőben fellebbezéssel fognak élni.

Sláger Rádió média reklám ORTT NeoFm fm1
Kapcsolódó cikkek