Cégvilág

VEKE: ma reggel 250 BKV-busz maradt a garázsban

A BKV szerint 150, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) és a szakszervezet szerint pedig több mint 250 autóbusz nem indult el kedden reggel a fővárosban.

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint hét óra körül már minden vonalon járnak autóbuszok, de azt ajánlják az utasoknak, hogy ha lehet, válasszák a kötöttpályás járműveket - számol be az RTL Hírek.hu a Független Hírügynökség jelentése alapján.

Több mint 250 autóbusz nem indult el időben kedden hajnalban - mondta a Független Hírügynökségnek Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője.
Nemes Gábor szakszervezeti vezető azt mondta: a hamzsabégi és cinkotai garázsban 60-70, a dél-pestiben pedig 80-100 autóbuszvezető vár arra, hogy járművet kapjanak. A buszokkal különböző, valós problémák vannak: sok esetben a fűtés romlik el, nincs feltöltve a hűtőfolyadék, nem működnek az ajtók vagy éppen be vannak törve a tükrök. Hozzátette: félretájékoztatás, hogy a buszsofőrök több pénzt kérnek, mint amennyit eddig kaptak, csupán kevesebbet nem szeretnének keresni.

A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökségnek elmondta: reggel körülbelül 150 járat nem indult el időben, de átcsoportosításokkal sikerült megoldani a járatkimaradásokat. Azok a járatok, melyek reggelente 7-8 percenként járnak, most 10-15 percenként követik egymást.

Mint ismert, a szakszervezetek egy része és a BKV 2009 végén nem tudott megállapodni az új kollektív szerződésről. Az érdekképviseletek szerint a cég túl sokat akar megvonni tőlük, a BKV szerint viszont növekedne egy átlagos dolgozó bére.

A szakszervezetek képviselői már korábban felhívták a sofőrök figyelmét, hogy kollektív szerződés híján változnak a forgalomba állás szabályai.

Tegnap szintén fennakadások voltak a buszok indításában. A BKV menedzsmentje az ügyben  azonnali vizsgálatot rendelt el, miután "értetlenül állt a kialakult jármű meghibásodások előtt".

A BKV honlapján itt tájékozódhat a buszok késéséről

BKV szakszervezet buszok veke
Kapcsolódó cikkek