Cégvilág

Vidám Park: csőd miatt zárva? Részletek

Félő, hogy nem nyitja meg kapuit tavasszal a közönség előtt a Vidám Park, őszre pedig csődbe is megy az idén 60 éves intézmény – tudta meg a Blikk.

A Vidám Park ugyanis nem tud mit kezdeni 70 millió forintos működési hiányával, ezért eladnák az óriáskereket és az utasait fejjel lefelé lógatva rémisztgető Top Spint.

A két játékot azután viszszabérelnék az új tulajdonostól. Ám a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága nem támogatta a cég üzleti tervének módosítását, így a vurstli megmentésére irányuló akció meghiúsult.

– Semmit nem tudunk az ügy hátteréről, arról, hogy miért van súlyos pénzügyi nehézsége a Vidám Parknak, pedig ez egy fővárosi tulajdonú cég. Kezdeményeztük, hogy előbb induljon vizsgálat, és derüljön fény mindenre – indokolta az elutasítást Bőhm András, a bizottság elnöke.

Egy másik testület, a gazdasági bizottság így hiába adta korábban áldását az óriáskerék és a Top Spin eladására. – Ott szembesültünk azzal, hogy a Vidám Park csődben van, azelőtt semmit nem tudtunk erről – mondta Hutiray Gyula, a testület ellenzéki tagja.

Tavaly 15 százalékkal kevesebb vendég volt, mint az azt megelőző évben.

óriáskerék Vidám Park csőd
Kapcsolódó cikkek