Cégvilág

A BL-t már többen nézik mint a Super Bowl-t

Az egynapos sportesemények sorában hosszú évtizedekig az amerikai Super Bowl vezetett a nézettségi listán. Egy friss tanulmány szerint azonban Európa beelőzött: a májusi Bajnokok Ligája döntőt 109 millió néző látta a képernyők előtt, míg a névrokon focidöntőt "csupán" 106 millió ember.

Immár hetedik éve készítik el az év legnézettebb sporteseményeinek rangsorát, mely tavaly a következőképpen alakult.

Egy friss tanulámány szerint az európai Labdarúgó Bajnokok Ligája döntőt - amelyen a Barcelona győzött a Manchester United ellenében - mintegy 109 millió néző látta élőben, így az első helyen végzett a listán.

Évtizedekeig az amerikai NFL Super Bowl döntője vezette az egynapos sportesemények nézettségi listáját. Tavaly azonban a második helyre szorult, 106 millió észak-amerikai látta a showként is funkcionáló Pittsburgh Steelers- Arizona Cardinals meccset.

A harmadik legnézettebb a Forma-1 Abu Dhabiban rendezett idényzáró nagydíja volt, mely átlagosan 54 millió nézőt vonzott a képernyők elé. A negyedik helyen az Atlétikai Vilégbajnokság férfi 100 méteres síkfutása végzett, amelyen Usain Bolt rekordidőt futott. A szélvész jamaikai produkcióját 33 millió néző izgulta végig.

 

Super Bowl nézettség NFL Barcelona MU bolt forma1
Kapcsolódó cikkek