Cégvilág

A Pappas "kifékezte" az ágazatot és Fiatot árusít

„A gépjármű-kereskedelmi piac különösen a tavalyi év második felében esett vissza erőteljesen” – közölte Friedrich Lixl ügyvezető igazgató a társaság szerdai sajtótájékoztatóján.

A Pappas Autónak saját véleménye szerint sikerült „kifékeznie” az ágazatot: esetében az értékesített mennyiség a személygépjárművek körében 34,4 százalékkal, a haszongépjárművek területén pedig 48,3 százalékkal esett vissza, ami sokkal kisebb mérvű visszaesést jelent az átlagosnál.

A vállalat árbevétele 2009-ben 44,3 milliárd forintról 27,8 milliárd forintra mérséklődött. „Azonnali intézkedésekre volt szükség, hogy a Pappas Auto magyarországi piaci részesedését megőrizzük, biztosítsuk a cég gazdaságos működését, és ezzel

A cég mostantól FIAT személyautókat és haszonjárműveket is értékesít, és szolgáltatásai közé felvette a DAF márka szervizelését. Ezektől a lépésektől a Pappas Auto azt várja, hogy 2010-ben sikerül ismét fellendítenie az értékesítést, és az előző évhez képest jelentősen növelni tudja bevételeit.

Magyarország egyik legnagyobb gépjármű-kereskedelmi vállalata az elmúlt évben a Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge és Kia márkák eladásait együttesen tekintve összesen 962 új gépkocsit értékesített. A 2008. évi 1.468-cal szemben ez 34,4 százalékos csökkenést jelent. Mindez azonban lényegesen jobb eredmény, mint a teljes ágazat mintegy 60 százalékos visszaesése.

A haszonjárművek szegmensében a Pappas Auto 1 047 járművet adott el, szemben az egy évvel korábbi 2 025-ös darabszámmal. Ez 48,3 százalékos visszaesésnek felel meg, szemben a tehergépjármű-piac teljes forgalmának 80 százalékos illetve a kisáruszállító gépkocsik piacának 60 százalékos zuhanásával.

 

DAF dodge Jeep Kia Mercedes értékesítés fiat Pappas Chrysler
Kapcsolódó cikkek