Cégvilág

Felpörgött a Hankook - Fél évvel korábban indul a termelés

A tervezettnél fél évvel korábban, már az év végén megkezdődhet a termelés a Hankook Tire Magyarország Kft. új üzemében, ennek révén megkétszereződik a vállalat kapacitása.

A 230 millió eurós beruházást azért hozta előre a dél-koreai cég, mert a rácalmási gyár jelenlegi napi 15 ezer darabos kapacitása nem elegendő az európai rendelések kielégítéséhez. A koreai és a kínai gyárak pedig túl messze vannak. A magyarországi gyárban a sorozatgyártás 2007 nyarán kezdődött, s az indítás óta eddig 10 millió abroncs készült.

A tavaly szeptemberben megkezdődött építkezés révén már elkészült az összesen 58 ezer négyzetméteres épületkomplexum első egysége, ahová újabb alapanyag-keverő berendezéseket telepítenek a második negyedév során – tájékoztatta a Világgazdaságot Sang-Il Lee ügyvezető igazgató, hozzáfűzve: amint a fagy felenged, folytatódik a gyárépület további részeinek alapozása. A jelenlegi 107 ezerről így végül 165 ezer négyzetméterre emelkedik a gyárterület, miután az új egység egybeépül a régivel.

Az új egységben az alapanyag-keverő üzem mellett helyet kap a félkésztermék-gyártás, az abroncsgyártó gépsor, a vulkanizálóüzem, és kibővül a minőség-ellenőrzés, valamint a készáruraktár is. A termelés teljes felfuttatása a jövő év augusztusára fejeződik be, és akkor már 30 ezer abroncs készülhet naponta Rácalmáson. Így az éves kapacitás 10 millió darabra, az alkalmazottak száma pedig a jelenlegi 1250-ről 1900 fölé emelkedik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

kapacitás Rácalmás gyár termelés vulkanizál ügyvezető Hankook
Kapcsolódó cikkek