Cégvilág

Fortyog a kávézópiac: bővít a McCafé, jön a Costa Coffee

Nagy a mozgolódás a hazai kávézópiacon: bővít a McCafé, folytatja a terjeszkedést a Coffeeshop Company és a Coffeeheaven, heteken belül megnyílik Budapesten a világ legnagyobb Costa Coffee kávéháza.

A piaci szereplőket és a kávéfogyasztókat azonban egyvalami tartja igazán lázban már több mint egy éve: mikor nyitja meg első magyarországi kávézóját az amerikai óriás Starbucks?

Ez utóbbi már valószínűleg csak hetek, maximum hónapok kérdése lehet, legalábbis számos jel utal erre. A legnagyobb álláskereső portálon már november óta keresik az első hazai Starbucks üzletvezetőjét, a WestEnd bevásárlóközpontban pedig egy átalakítás alatt lévő üzlethelyiség kirakatára helyezett molinó hirdeti, hogy hamarosan Starbucks nyílik ott.

A franchise-jogokkal rendelkező American Restaurants Holdings SE (Amrest) magyarországi irodájánál lapunk megkeresésére azonban csak annyit közöltek, hogy jelenleg semmilyen információval sem szolgálhatnak az első üzlet megnyitásával, illetve a további terjeszkedési terveikkel kapcsolatban. Így azt sem indokolták meg, hogy miért választott a Starbucks kávézólánc a nemzetközi tapasztalatok alapján szokatlan helyszínt – a budapesti WestEnd City Centert – a belváros helyett.

Új kávézóból azonban a Starbuckstól függetlenül sem lesz hiány az idén. Folytatja a terjeszkedést a piacvezető kávézólánc, a jelenleg 33 egységgel rendelkező McCafé is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

McCafé Costa Coffe kávézó
Kapcsolódó cikkek