Cégvilág

Két milliárd dollárba kerülhet a visszahívás a Toyotának

A Toyota Motors becslése szerint akár 2 milliárd dolláros költséget is jelenthet a beakadó gázpedál miatti tömeges autó visszahívás.

A Toyota a kimaradó eladásokat is termelést is beszámította a 2 milliárd dolláros becslésbe. A jelenlegi állás szerint 9 millió gépkocsit hívnak vissza az Egyesült Államokban, ehhez 1,8 millió darab csatlakozott Európában. A továbbiakban a BBC által idézett közlés szerint Latin-Amerikát és a Közel-Keletet is bevonják a visszahívási programba.

Mint arról korábban beszámoltunk, nyolc modellt érint a hiba, ami miatt kontrollálhatatlanul felgyorsulhatnak a megnevezett típusok, köztük az Egyesült Államokban az eladási listát vezető Camry és Corolla is.

A világ legnagyobb autógyárának értéke becslések szerint 21 milliárd dollárral csökkent a visszahívások miatt és a probléma az elemzők szerint más japán vállalatok hírnevét is csorbíthatja. A padlószőnyeg és a gázpedál ügye évek óta napirenden van az Egyesült Államokban, de csak 2009 novemberében döntött úgy a Toyota, hogy változtat a konstrukción.

Corolla visszahív Toyota Camry gázpedál
Kapcsolódó cikkek