Cégvilág

Lassítható az Alzheimer kór előrehaladása

A világon 26 millió Alzheimer kóros betegen segíthet a Johnson&Johnson gyógyszeripari ágazatának új hatóanyaga.

A gyógyszeripari fejlesztések és kutatási stratégiák elemzésével foglalkozó R&D Directions szaklap szerint az iparág legjobb kutatás-fejlesztési szakaszban lévő termékportfóliója a Johnson & Johnson gyógyszeripari ágazatának központi idegrendszeri portfóliója.

Az elismert szakmai lap múlt évi jelentése szerint a központi idegrendszeri termékek között a bapineuzumab hatóanyag az első olyan vegyületet, amellyel lehetséges az Alzheimer kór előrehaladásának lelassítása. Ez a betegség 26 millió embert érint világszerte. Elismerik a cég központi idegrendszeri divíziójának farmakogenomikai megközelítését, amely a célzott és személyre szabott gyógyszerfejlesztés irányába mutat. Az ide tartozó gyógyszerek köre felöleli az Alzheimer-kór és szkizofrénia gyógyítására szolgáló készítményeket, a fájdalomkezelésre szolgáló anti-NGF vegyületeken át a histamin-H3-antagonista szerig, amely új hatásmechanizmust jelent.

A cég gyógyszeripari ágazata nagy hagyományokkal rendelkezik a központi idegrendszeri terápiás területeken, amelynek legelső lépése a haloperidol felfedezése és kifejlesztése volt, Paul Janssen és munkatársai által. Ez a szer az egyik első, nagy áttörést jelentette a szkizofrénia kezelésében.

Johnson & Johnson Alzheimer
Kapcsolódó cikkek