Cégvilág

Ránk figyel Hollywood

Egész Hollywood Budapestre figyel: ma helyi idő szerint este hétkor ünnepélyes gála keretében mutatják be az amerikai filmipar kiemelkedő személyiségeinek és a nemzetközi sajtónak az Egyesült Államok legnagyobb független filmstúdiója első európai beruházását, a Rákospalotán áprilisban megnyíló Raleigh Studios Budapestet.

A 17 milliárd forintos projektet – amelynek keretében ígéretük szerint Európa legmodernebb stúdiókomplexumát építik meg – az amerikai fél magyar befektetőkkel, az Origo Film Grouppal közösen hozta tető alá. Az óriás létesítmény megnyitását a már működő hazai filmstúdiók is nagy izgalommal várják.

A lapunk által megszólaltatott piaci szereplők úgy vélik, hogy az itthoni műteremparkok száma és teljesítőképessége miatt már most is túlkínálat van itthon bizonyos időszakokban, a Raleigh Filmstudios érkezése pedig biztosan felbolygatja majd és átrendezheti ezt a zsúfolt piacot.

A magyarországi filmstúdiók felemás évet zártak tavaly: bár a hollywoodi óriás költségvetésű filmek évek óta elkerülik hazánkat, ám a „kisebb kaliberű” nemzetközi produkciókból néhányan jól megélnek, a filmipart is sújtó gazdasági válság, valamint a hazai filmtörvénnyel kapcsolatos múltbéli visszásságok ellenére is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Raleigh Studios Budapest filmstúdió Hollywood
Kapcsolódó cikkek