Cégvilág

Nem lesz újabb pilótasztrájk?

A jövő héten hétfőn jár le az a határidő, ameddig a Lufthansa pilótái felfüggesztették a sztrájkot, de a szakszervezet szerint a határidő lejárta után sem várható munkabeszüntetés, mert folytatni akarják a tárgyalásokat.

A Vereinigung Cockpit egyik szóvivője szerint nem annyira a hétfői napra összpontosítanak, mint arra, hogy megállapodásra jussanak a vezetéssel. "S ha ez hosszabb időt vesz igénybe, akkor hosszabb ideig tárgyalunk" - mondta a szóvivő. Hozzátette: a sztrájkkészültség változatlanul fennáll a pilóták körében, de most nem ez a fontos, hanem a megegyezés.

A pilótasztrájkról pont két héttel ezelőtt döntött a szakszervezet, mert nem tudtak megegyezni a vezetéssel a bérek 6,4 százalékos emeléséről, továbbá a munkahelyek garantálásáról. A négy naposra tervezett munkabeszüntetés február 22-én el is kezdődött, káoszt okozva az európai légi közlekedésben. Kedd hajnalban azonban felfüggesztették a sztrájkot, miután a vezetés és a szakszervezet is úgy döntött, hogy felújítják a tárgyalásokat. A szakszervezet vállalta, hogy a felfüggesztés legalább március 8-ig tart.

 

pilótasztrájk
Kapcsolódó cikkek