Cégvilág

Pánik gomb kerülhet a Facebookra

A világ legnépszerűbb közösségi portáljának vezetősége a brit kormány illetékeseivel való tárgyalás után kijelentette, hogy nincs kifogása egy pánik gomb telepítése ellen, amelynek segítségével a felhasználók figyelmeztethetnek a pedofilokra.

A brit kormány és a Facebook illetékesei azután tárgyaltak az esetleges fejlesztésről, hogy egy brit férfit elítéltek egy 17 éves lány meggyilkolása miatt. A nemi erőszakért elítélt Peter Chapman a Facebook segítségével csalta magához áldozatát, akit aztán megerőszakolt, majd megfojtott.

Alan Johnston belügyminiszter ma tárgyalt a Facebook vezetőivel. A tárcavezető által "őszinte párbeszédnek" nevezett eszmecserét követően a közösségi portál leszögezte, hogy nem ellenzi a pánik gomb telepítését. Az alkalmazása a gyermekek erőszak elleni védelmét szolgáló Ceop központtal kötné össze a Facebookot, így a felhasználók jelezhetnék, ha pedofíliával gyanúsítható személlyel találkoznak a portálon.

A Kids Task Force gyermekvédelmi alapítvány a BBC-nek nyilatkozva üdvözölte a bejelentés, ugyanakkor elképesztőnek nevezte, hogy a kormány közbelépésére volt szükség ahhoz, hogy a Facebook lépéseket tegyen a gyerekek védelmében.

pedofília belügyminiszter pedofil Facebook
Kapcsolódó cikkek