Cégvilág

Szennyezett bébitápszer a Tescoban: visszafizetik az árat

A Tesco visszatéríti a növényvédőszerrel szennyezett bébitápszerek árát; a gyártó más, almát tartalmazó termékében is találtak szennyeződést, ezért az áruházlánc azokat is visszavonta a forgalomból - tájékoztatta az áruházlánc az MTI-t.

A Tesco közleménye szerint az áruházlánc 2010. április elsején értesült a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságától, hogy az OVKO márkájú, Novofruct előállítású alma-málna ízű bébi desszertben növényvédőszer-szennyeződést mértek.

A MgSzH hatósági határozata kézhezvétele után, a hatósággal maximálisan együttműködve, azonnal levették a polcokról a kérdéses terméket, sőt felelősen eljárva nemcsak ezt, hanem a gyártó összes olyan termékét visszavonták, amely almát tartalmazhatott - hívják fel a figyelmet.

A közleményben az áll, hogy az április 6-án kézhez vett hatósági jelentésből kiderült: a vizsgálatok szerint további almát tartalmazó OVKO gyümölcstermékekben is található vegyi szennyeződés, így azokat a Tesco végleg bevonta a forgalomból.

A Tesco azt közölte, hogy a fent említett OVKO termékeket bármely Tesco áruház vevőszolgálatán leadhatják a vásárlók, visszakapják azok árát.

árvisszafizetés bébiétel Tesco botrány
Kapcsolódó cikkek