Cégvilág

A Lufthansa lett Európa legjobb légitársasága

Több mint 100 ország 18 millió légiutasa vett részt a világ legnagyobb közvélemény-kutatásában. Az utasok szavazatai alapján a Lufthansa kapta a Legjobb Európai Légitársaságnak járó díjat. Az elismerést a Lufthansa a múlt héten vette át a “World Airline Award” Hamburgban tartott díjkiosztóján.

A légitársaság ugyancsak jól szerepelt a tengerentúli járatokat értékelő kategóriában, ahol a harmadik helyet szerezte meg. Az utasok elsősorban a fedélzeti szolgáltatásokkal voltak rendkívül elégedettek. A Skytrax most egy külön kategóriát is létrehozott: az utasokat a First Class Loungokról is kérdezték, s a válaszadók a legjobb, legexkluzívabb várótermek terén összességében a Lufthansát a világ hat legjobb légitársasága közé választották.

“Ez a díj az egyik legfontosabb elismerés, amit egy légitársaság kaphat. Büszkék vagyunk arra, hogy utasaink ennyire értékelik erőfeszítéseinket és Európa legjobb légitársaságává választottak.”  - mondta Tamur Goudarzi-Pour, a Lufthansa közép-európai regionális vezetője “A Lufthansa néhány napja mutatta be új First Class osztályát az Airbus A380-ason, amellyel remélhetőleg tovább növeli utasaink elégedettségét a tengerentúli járatokon, míg az újonnan átadott First Class Lounge-ok a repülőtereken teszik kellemesebbé az időtöltést a Lufthansával.” – tette hozzá.

A díjak alapjául szolgáló közvélemény-kutatást 1999 óta minden évben a Skytrax cég végzi. Az utasoknak 35 különböző szempont alapján kellett értékelniük a légitársaságokat. A Skytrax különösen a fedélzeti szolgáltatásokat és a várótermekkel kapcsolatos benyomásokat értékeltette.


 

tamur goudarzi-pour first class airbus a380 Lufthansa Skytrax
Kapcsolódó cikkek