Cégvilág

Kkv-k mint tőkeexportőrök

A szovátai immár nemzetközi konferencia lett, az idén az önkormányzatok által kínált lehetőségek kerülnek terítékre

Mintegy száz, fele-fele arányban magyar és román kis- és középvállalkozás képviselője vesz részt az immár harmadik Szovátai Nemzetközi Tőkeexport Konferencián. Az erdélyi üdülőhelyen a pici szereplők mellett jelen lesznek vezető román politikusok, köztük Borbély László környezetvédelmi miniszter is.

Az idei esemény különlegessége, hogy számos polgármester is ott lesz, ezúttal ugyanis az interregionális összefogás és az önkormányzatok tőkevonzó képességének kérdései kerülnek terítékre, s kiemelt hangsúlyt kap a régiókban és az önkormányzati hatókörben dolgozó kkv-k problémaköre – tudtuk meg a szervező Aktiv Hotels International Kft. Web Riport divíziójának elnökétől.

Gulyás József arról is szólt, hogy a kkv-k helyzete speciális a tőkeexportban. A legtöbbjük számára ugyanis kényszer, de egyben lehetőség is a határok átlépése, s a magyarok közül az elmúlt években mind többen merészkedtek ki a határokon túlra. A térség országainak e vállalati köre még inkább csak most aktivizálódik, s számukra komoly tanulságokkal szolgálhatnak a magyar tapasztalatok. Nem véletlen, hogy tavaly a román és a magyar partnerek mellett már megjelentek a konferencián a lengyel, bolgár és ukrán ügyvédi irodák és adótanácsadó társaságok is.

Az első szovátai konferencia főként a nemzetközi működő tőke mozgásairól, a „tőkeexport” sajátosságairól szólt.
A második rendezvény gondolatkörét a világgazdasági válság teremtette új helyzet és a nemzetközi működő tőke viszonya uralta. NVZs

A két korábbi konferencián összesen 240 cégképviselő vett részt.
Döntően sikeres magyar exportőrök, illetve regionális cégek képviselői voltak jelen. Olyan cégek reprezentánsai, mint az OTP, a Mol, a Richter, a Fornetti, illetve a Develor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda, a Mac-Line, a P & Bert, az Archistat Kft. és a Balázs & Holló Ügyvédi Iroda.

tőkekihelyezés szováta kkv
Kapcsolódó cikkek