Cégvilág

Száguldott a győri Audi az első negyedévben

Az első negyedévben 43 százalékkal növelte motortermelését 36-tal az összeszerelt autók számát a győri Audi-gyár.

A Volkswagen konszern összes márkáját kiszolgáló Audi Hungaria Motor Kft. 428 708 darab különféle személyautó motort és 10 354 sportkocsit bocsátott ki március végéig. A TT Coupéból 5118, a Roadsterből 1659, az Audi A3 Cabriolet-ből pedig 3 577 hagyta el a szerelőszalagot.

Thomas Faustmann ügyvezető igazgató kiemelte, hogy az év elején szállította le a gyár a 18 milliomodik motort, majd március elején kezdődött meg az az Audi RS 5 számára új, 4,2 literes nyolchengeres közvetlen befecskendezésű benzinmotor sorozatgyártása.

A sportkocsi egyes karosszériaelemei szintén Győrben, az Audi Hungaria szerszámgyárában készülnek, és motor valamint a karosszériaelemek gyártásba állítását 4 milliárd forint beruházás előzte meg.

Két hónapja kezdte meg a munkát a vállalat legfrissebb egysége, az 55 millió forint értékű felszereléssel létrehozott kísérleti motorgyártó központ, amely a jövőben az anyacég fejlesztési részlegének megbízásából gyárt olyan erőforrásokat, melyek sorozatgyártására a későbbiekben Győrben kerül sor. A 22 fős központban 17 speciálisan képzett mérnök dolgozik, de év végére a létszám eléri a negyvenet. Az év első negyedévében 30 új munkatárs - közülük 20 mérnök - lépett be a vállalathoz, de 25 mérnöki állás még mindig betöltetlen.

rs5 Audi Hungaria Motors Kft Audi Győr A3 gyár tt coupé
Kapcsolódó cikkek