Cégvilág

Újabb támogatás a Bosch-tól a BME-nek

Három év alatt újabb 55 millió forinttal támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet a Robert Bosch csoport.

Európa egyik vezető autóalkatrész gyártója évek óta kiemelten támogatja a felsőoktatást és mérnökképzést, amelynek eredményeként avatták fel csütörtökön az egyetem Közép-Európában egyedülálló szimulációs mechatronikai laborját.

Az említett összeget a BME egyebek között a cégcsoporttal közös kutatás-fejlesztési projektek támogatására valamint a német nyelvű képzésben részt vevő hallgatók ösztöndíjára fordítja.

A Bosch jelenleg 430 fős fejlesztőközpontja – a folyamatban lévő 9 milliárdos bővítési munkák eredményeként – két év múlva további 200 mérnöknek ad munkát. Elsősorban villamosmérnökök, informatikusok, gépészmérnökök és mechatronikai mérnökök számára létesül munkahely, ugyanakkor Magyarországon túl kevesen szereznek ilyen diplomát. Ezért – a szakember-ellátottság biztosítása érdekében – a Bosch csoport valamilyen mértékben az összes felsőfokú műszaki tanintézetet támogatja, köztük kiemelten a Budapesti Műszaki Egyetemet és a Miskolci Egyetemet.

villamosmérnök támogatás BME kutatás-fejlesztés Bosch projekt
Kapcsolódó cikkek