Cégvilág

Éledezik az M&A-piac

Élénkülő cégfelvásárlások és -fúziók – Nagy mozgás a médiapiacon. A Videoton Zrt. elektronikai gyártó megvásárolta a megújulóenergia-beruházásokra szakosodott győri STS Zrt. 51 százalékát.

A Videoton Zrt. elektronikai gyártó megvásárolta a megújulóenergia-beruházásokra szakosodott győri STS Zrt. 51 százalékát. A társaságnak éppen túl sok, fő tevékenységében nem hasznosítható forrása van, az STS-nek pedig pénzre volt szüksége terjeszkedéséhez. A Videoton további hasonló akvizíciókra készül – közölte a cég vezetése.

Az említett akvizíció is példázza: az elmúlt időszakban megélénkült a vállalatfelvásárlási és -fúziós (M&A) tevékenység Magyarországon. Felmérések szerint különösen a az IT/telekom, az energia és közmű, valamint a pénzügy területén, az FMCG-szektoron belül az élelmiszer-, illetve a takarmányfeldolgozó ágazatban, valamint a médiapiacon van mozgás. „A válságot követő konszolidációs időszak lendít az M&A-piacon” – jelezte Posztl András, a DLA Piper nemzetközi jogi iroda vezető partnere.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

vállalatfelvásárlás Videoton Zrt M&A-piac
Kapcsolódó cikkek