Cégvilág

HP: Jövőre többen nyomtatnak majd a webről, mint kábellel

A HP ma indítja útnak új típusú nyomtatóit, amelyek a cloud computing segítségével a webről nyomtatnak, így a felhasználó többé nincs helyhez kötve.

A rendszer lényege, hogy a nyomtatókat e-mail címek segítségével azonosítják, a nyomtatandó dokumentumok pedig az internet segítségével jutnak el a készülékhez. Vagyis – amennyiben az adott nyomtató alkalmas erre – bárhonnan, bármelyik nyomtatóra dolgozhatnak a HP felhasználói, anélkül, hogy a számítógépüket külön szoftver (driver) segítségével össze kellene hangolniuk az adott nyomtatóval.

A HP nagyratörő terveiről a The New York Time számolt be: eszerint jövőre 15 millió darab "netes nyomtatót" szeretne értékesíteni a cég. Kérdés persze, hogy a netezők hajlandóak lesznek-e változtatni szokásaikon, de a GP menedzsere bizakodó, a cég úgy látja, hogy jövőre már többen nyomtatnak majd a netről, mint a hagyományos technológiával.

A vállalat ezért elindítja az ePrintStore-t, amely a mobilos szoftverboltokhoz hasonlóan összegyűjti azokat az alkalmazásokat, amelyeket az együttműködésre kész cégek fejlesztenek a netes nyomtatókra. A HP eddig negyven partnert talált az új kezdeményezéshez.

net web webes eprintstore HP nyomtató
Kapcsolódó cikkek