Cégvilág

Nyomtatás helyett internetes számla

Mindenki számára elérhető internetes számlázást fejlesztett ki az Infotéka. Az eKalmárral gyors és olcsó a bizonylatok kiállítása, a megoldás ráadásul az adóhatóság állásfoglalása szerint is szabályos.

Elektronikus aláírás alkalmazásával már korábban is megoldható volt, hogy a vállalkozások papír használata nélkül állítsanak ki szabályos számlákat. Ez a technológia ugyan gyorsan és megbízhatóan juttatja célba a bizonylatokat, de mivel bevezetése viszonylag költséges, nem terjedt el széles körben.

Az eKalmár internetes számlázóprogramot kifejlesztő Infotéka most olyan megoldást dolgozott ki, melynek segítségével a cégek elektronikus úton, költséghatékonyan tudják a számlákat a vevőikhez eljuttatni. "Szoftverünk lehetővé teszi az úgynevezett távnyomtatást. Ha valaki az eKalmár rendszerben állít ki egy számlát, akkor vevője egy e-mailt kap, melyben szerepel a bizonylat linkje. Erre kattintva az ügyfél saját maga tudja kinyomtatni a számla eredeti példányát, ami megfelel a hatályos jogszabályoknak" - mondja Laczkó János, az Infotéka ügyvezetője.

A távnyomtatás az APEH állásfoglalása alapján idén márciusban vált az alkalmazás részévé. A kiállított bizonylatok mennyiségétől függően a rendszer használata már negyedévenként 1 500 forinttól elérhető.

számla internet APEH ekalmár
Kapcsolódó cikkek