Cégvilág

VEKE: a MÁV szabotálja a kormányzat döntését,

A VEKE szerint úgy hajtják végre a központi döntést, hogy az ne feleljen meg az utasoknak.

Július 4-én, öt, decemberben lezárt vasúti mellékvonalon indítja újra a forgalmat a MÁV. A VEKE szerint viszont a vasúttársaság szabotálja a kormányzat döntését, mivel úgy indítják újra a közlekedést, hogy az garantáltan ne legyen jó az utasoknak.

Naponta ugyanis csak 4 vonatpárt üzemeltetnek majd a leállítás előtti 7-9-cel szemben. Ráadásul az új menetrend a fővonalakhoz való csatlakozást sem veszi figyelembe, így félő, hogy kevesen utaznak majd rajtuk. Pedig egy kis átszervezéssel és sűrűbb menetrenddel sokan választanák a vasutat – állítja a VEKE. A MÁV egyelőre nem reagált a felvetésekre.  

Bodajkról, ahogy azt egy, az állomás ablakába kiragasztott felhívás is mutatja, december 13. 0.00 órától nem lehet vonattal eljutni Komáromba, vagy Székesfehérvárra. 

Július 4-én a szaktárca döntése alapján indul újra a forgalom, öt vasúti mellékvonalon. Összesen 210 kilométeren közlekedhetnek újra személyvonatok. A változás 32 település, mintegy 350 ezer lakosát érinti majd. 

A VEKE szerint azonban a MÁV szabotálja a kormányzat döntését, mivel az újrainduló vonalakon csak napi 4 vonatpárt közlekedtetnek majd a leállítás előtti 7-9 helyett. Ráadásul a vonatok csatlakozása sincs megoldva, így várhatóan kevés utas lesz. Pedig csak egy ésszerűen átgondolt menetrendre lenne szükség – állítják.

vasúti menetrend veke MÁV
Kapcsolódó cikkek