Cégvilág

Vezet az Octavia - Rekord a Škodánál

Májusban is folytatódott a Škoda Auto értékesítésének növekedése, az összesen 65 349 jármű új eladási rekordot, egyben a vállalat történetének legsikeresebb májusi hónapját jelenti.

Az értékesítési volumen ezzel az év eleje óta immár 16,6 százalékkal, összesen 307 427 darabra emelkedett. A növekedés jelentős részben a kínai piacról származik, ahol májusban 14 162, míg az év első öt hónapja során 68 977 Škoda talált gazdára.

A Škoda világszerte legnépszerűbb modelljének 26 967 darabbal májusban is az Octavia bizonyult, ami 16,7 százalékos növekedésnek felel meg. Ugyancsak kiemelkedő érdeklődés övezte a cseh gyártó Superb modelljét (+ 193,3 százalék; 9.217 jármű) és a Yetit (+ több mint 500 százalék, 4.266 jármű).

"Ismét sikerrel aknáztuk ki kelet-és közép-európai kedvező pozícióinkat, miközben a márka globális népszerűségéből is jelentősen profitáltunk, Kínában, Indiában és Oroszországban egyaránt további növekedést érve el. A környezetvédelmi roncsprémiumok kifutásával az európai piaci helyzet 2010-ben is jelentős kihívást képvisel" – fejtette ki Reinhard Fleger, a Škoda Auto igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

eladás superb Yeti Skoda Octavia értékesítés május
Kapcsolódó cikkek