Cégvilág

Új hibrid technológiát mutat be a Nissan

A Nissan Infiniti luxus márkája új hibrid technológiát mutat be, ezzel elsőként dob tömegtermeléssel piacra benzin-elektromos autót a japán autógyár.

A Nissan az Infiniti márkanév alatt jelenteti be a hibridet, amely többek között start-stop rendszerrel és két kuplunggal javítja az autó hatékonyságát. Az Infiniti M35 Hybrid még az idén debütál, de fogyasztásával kapcsolatban egyelőre nem közölt pontos adatot a Nissan, mindössze annyi tudható, hogy egy kompakt autóénak felel meg.

A japán autógyár reményei szerint a riválisainál olcsóbban állítja elő a hibridet. Suicsi Nisimura egyúttal az AP-vel közölte: a cég könnyebb, kisebb kopású motorok fejlesztésén is dolgozik. Az újítások még ebben a hónapban megjelennek a Japánban forgalmazott Micra szubkompakt modellben.

A hazai piacon a gyártó modelljeinek harmada, 20 típus kapott környezetbarát minősítést, a vállalat egyre nagyobb hangsúlyt helyez a zöld technológiára. A Renault japán partnere idén mutatta be az elektromos hajtású Leafet, a kedvező árú villanyautótól még idén profitot vár a cég.

Nissan elektromos Hibrid Infiniti LEAF
Kapcsolódó cikkek