BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezető a Közlekedéstudományi Intézet élén is

Tombor Sándort nevezte ki a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2010. július 19-től határozatlan időre - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel hétfőn.

A poszt az NFM közleménye szerint a korábbi ügyvezető, Ruppert László nyugdíjba vonulásával ürült meg, betöltésére márciusban írtak ki pályázatot. Az intézményt április óta megbízott ügyvezetőként Vörös Attila irányította.

A pályázat bírálóbizottságát Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár vezette. Az államtitkár felügyeli a továbbiakban a cég minisztériumi szakmai átvilágítását és irányítását is.

Tombor Sándor korábban évekig dolgozott a Nonprofit Kft. elődjénél, majd a közlekedés több területén vállalt vezető pozíciókat a tudományos kutatástól a közlekedésépítésen át az államigazgatásig. 2000 és 2002 között a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt. 1994 óta a Magyar Útügyi Társaság elnöke.

A miniszter az új ügyvezetőtől a cég profiltisztítását, hatékonyabb működtetését, nemzetközi kapcsolatrendszere bővítését, a magyar uniós elnökség eredményes háttértámogatását várja el.

A KTI-nek a közlekedésszakmai döntések előkészítésében, tudományos megalapozásában meghatározó műhellyé kell válnia, nemcsak a közszféra, hanem a lehetséges piaci megrendelők számára is.

Az intézményhez tartozó Regionális Közlekedésszervezési Irodák munkájában látványosan meg kell erősödniük a megváltozott kormányzati célkitűzéseknek megfelelő, hangsúlyosan vasút- és utasbarát szempontoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.